AMBASSADEURS

mét elkaar, vóór elkaar

JULES VAN LEIJDEN

'BELEID DAT DE WENSEN VAN DE INWONERS WEERSPIEGELT'

Ik ben JULES VAN LEIJDEN. Zo’n 7,5 jaar geleden kreeg ik de kans om in het Zeeuwse te komen werken als directeur bij de Rabobank. Na 2 jaar een parttime Zeeuw te zijn geweest, ben ik met mijn echtgenote in het heerlijke Grijpskerke geland, waar wij sindsdien met veel plezier wonen. Ik heb ‘de Zeeuw’ leren kennen als open, gastvrij, hulpvaardig en loyaal. Kwaliteiten die ik echter niet altijd terugzie in de politiek. Ik vind dat politiek een reflectie hoort te zijn van de cultuur in de streek, dat politici horen te zijn zoals de inwoners zijn, dat het beleid de wensen van de inwoners weerspiegelt, dat je open en transparant met elkaar communiceert én verantwoording aflegt over de gemaakte keuzes.

Daarom steun ik Hart voor Veere! Omdat zij beseffen dat beleid vanuit inwoners moet komen en ik dat als rode draad zie in het partijprogramma. Omdat ik er op vertrouw dat zij de ontstane kloof tussen inwoners en gemeente kunnen dichten. Bij woorden horen daden en daarom lever ik een bijdrage aan het bouwen en verstevigen van een partij die zorgt voor de verandering die u wenst. Stem daarom 16 maart op Hart voor Veere!

PIET LAMPERT

'LEEFBAARHEID IN DE KERNEN EN EEN TOEKOMST VOOR JONGEREN'

Ik ben PIET LAMPERT, opgegroeid en woonachtig in Biggekerke en na mijn HBO-opleiding werkzaam geweest bij het Instituut Midden- en Kleinbedrijf en de Roo @ Van der Veen Accountants. Inmiddels ben ik ruim 23 jaar werkzaam als directeur bij groothandel Sligro te Vlissingen. Getrouwd met Manella en 2 kinderen (Anika en Jesper) die het huis uit zijn. Mijn hobby’s zijn uiteraard voetbal (passief), wielrennen en wandelen (actief).

Naast mijn werk ben ik al tientallen jaren actief bij de mooie dorpsclub vv De Meeuwen, in een ver verleden 12 jaar bestuurslid van de plaatselijke Rabobank(en) en tot november jl. bestuurslid van de Vlissingse bedrijven club. Van 2013 tot 2021 was ik voorzitter van vv De Meeuwen te Zoutelande.

Vanuit mijn werk maar ook vanuit interesse ben ik goed op de hoogte van de ontwikkelingen van (plattelands)toerisme, horeca en recreatie in Zeeland en specifiek binnen de Gemeente Veere. En in de vele vrijwilligersfuncties (vooral bij De Meeuwen) heb je veel contact met inwoners, leden en vooral jeugd.

Politiek is niet nieuw voor mij maar ik heb het altijd op gepaste afstand gevolgd. Waarom dan Hart voor Veere?  Een nieuwe onafhankelijke partij, lokaal, gedrevenheid, discussies op inhoud; dat spreekt mij erg aan. En afgelopen jaar werd ik wel geprikkeld door de invoering van het parkeerbeleid in een aantal Veerse kernen waarbij er slecht werd geluisterd naar ondernemers en inwoners.  Volgens mij kan en moet dat anders.

Via het Bestuur (en evt. Denktank) wil ik graag mijn ervaringen en kennis delen waarbij de leefbaarheid in de kernen, de toekomst van jongeren in onze mooie Gemeente, sport(voorzieningen), kwaliteit en duurzaamheid van de leefomgeving belangrijke punten zijn.

CEES VERHAGE

'HET IS TIJD VOOR VERNIEUWING EN VERJONGING'

Ik ben CEES VERHAGE. Jaren heb ik mogen wonen, werken en recreëren in het mooie Veere. Een prachtige gemeente met tot een paar jaar geleden tevreden inwoners, ondernemers en bezoekers. De laatste jaren is dit snel veranderd. Politieke spelletjes, onderdeling gesoebat, achterkamertjes politiek, weinig oor voor de bewoners hebben gezorgd voor een flinke afstand tussen de politiek en de bewoners/ondernemers. 

Graag maak ik me hard voor Hart van Veere. Naast een aansprekend programma spreekt mij datgene waar de partij echt voor staat, eerlijkheid, transparante politiek, het betrekken van inwoners bij het beleid, me enorm aan. Het is tijd voor vernieuwing, verjonging, als “oudere” wil ik met mijn ervaring en deskundigheid achter de schermen daar graag een steentje aan bijdragen.

 

LÉON OVERDULVE

'EEN NO-NONSENS, EERLIJKE TRANSPARANTE POLITIEK EN BESTUURSCULTUUR'

Mijn naam is LÉON OVERDULVE, 52 jaar, getrouwd met de liefste boerin van Zeeland, samen hebben we twee draken van dochters, Madelief van 16 jaar en Bloeme van 12 jaar. Ik heb tot mijn zeventiende tien jaar lang mogen genieten van de Nederlandse kinderzorg waarna ik 16 jaar op zee heb gewerkt om vervolgens aan de wal 19 jaar verschillende management functies te vervullen in de meest complexe situaties zoals Nigeria, Kameroen, Brazilië, Angola en Ivoorkust.
Momenteel ben ik eigenaar en CEO van de Holding OOS International Group op verschillende kantoren wereldwijd en uiteraard een hoofdkantoor op Stroskerke.

Ik heb besloten om Hart Voor Veere te ondersteunen door plaats te nemen in het bestuur en de denktank. Ik hoop dat ik met mijn ervaring HART VOOR VEERE een steun in de rug kan geven d.m.v. het geven van advies en in de denktank mee te “brainstormen” wat ik overigens ontzettend leuk vindt.

Het verkiezingsprogramma van HART VOOR VEERE spreekt me zeer aan maar de eerlijke en transparante politiek en betrokkenheid van Jeugd en Jongeren liggen het meest bij mijn persoonlijke situatie. De jeugd heeft een enorme psychische klap gekregen tijdens de Corona en wat doen we: “bezuinigen op de Jeugdzorg”. Kan jij dit nog uitleggen aan de Nederlandse bevolking? Ik niet!

Het is echt tijd voor daadkracht en verandering.

Zowel in de landelijke en lokale politiek zien we steeds meer politiek gekonkel, ego-politiek, liegen en bedriegen, de burger als een schooljongetje behandelen, dit moet stoppen.
Mensen met een bestuursfunctie zijn in dienst bij het volk, niet andersom.
Ik denk dat Hart Voor Veere een serieuze bijdrage kan leveren aan een no-nonsens, eerlijke en transparante bestuurscultuur.  Ik hoop echt dat we met z’n allen 16 Maart het verschil kunnen maken! Greetz Léon!


logo HARTVOORVEERE P