De 3 B’s

De 3 B’s verder uitgelegd door wethouder John de Jonge van Hart Voor Veere

Boasje in Wasschappel

Wethouder John de Jonge en fractievoorzitter Stijn van Kervinck staan op een bijzondere plek in Westkapelle, De wethouder gaf uitleg over zijn missie  namens 🧡 Hart voor Veere binnen de gemeente Veere.

430057730 18015678026147699 8286568341017765305 n
Vluchtelingenopvang Serooskerke

Gisteravond stond er een extra Raadsvergadering gepland over de opvang van AMV-ers (Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen) in Serooskerke. 

HART VOOR VEERE
18 juni 2021

DOMBURG - Stijn van Kervinck en Marcel Steketee presenteerden vrijdag hun nieuwe lokale partij: Hart voor Veere. Ze kwamen de Veerse politiek binnen via DTV als raadslid en wethouder maar verlieten die partij nadat DTV begin vorig jaar het vertrouwen opzegde in de coalitie met SGP/CU en VVD en samen met CDA en PvdA/GL een bestuursakkoord sloot.

Waarom een nieuwe partij en geen aansluiting bij een bestaande?
SvK: ,,We willen echt lokaal bezig zijn. We willen niet gebonden zijn aan landelijke richtlijnen. We zijn wel benaderd door anderen maar besloten toch zelf een partij op te richten. Zo zijn we eind 2020 uiteindelijk ook niet ingegaan op het verzoek van een groep ondernemers om samen met hen een partij te vormen. Maar na nieuwe gesprekken in maart hebben we toch besloten samen met hen in zee te gaan. Deze ondernemers, allen inwoners van Veere zijn, willen een nieuwe partij die opkomt voor alle inwoners. Het uitgangspunt is een partij voor de inwoner van Veere en niet specifiek een voor de ondernemer. Wij hebben de afgelopen maanden veel werkbezoeken gebracht en dan hoor je echt wat er leeft. Dat werd ook erg op prijs gesteld. Dan hoor je dat er veel onvrede is. Onder andere over de parkeertarieven. Zo hoorde ik pas van een inwoner uit Serooskerke die 10,40 euro moest betalen omdat hij ‘s avonds twee uur naar het strand in Domburg was geweest.”
 
 Hij had zijn auto toch ook op een goedkopere plaats kunnen zetten. Wat willen jullie doen met de parkeertarieven?
MS. ,,We willen ze normaliseren. Met hoeveel procent omlaag weten we nog niet. 5,20 Euro per uur is belachelijk. We willen de tarieven ook gelijk trekken. En alle inwoners van de gemeente gelijk behandelen. Zodat iedereen die één auto heeft, overal gratis kan parkeren, ook langs de kust. Voor de tweede auto moet hij wel betalen, maar zeer zeker niet de 40 euro die nu geldt. En we willen ook dat Middelburgers en Vlissingers die hier een strandhokje hebben, worden ontzien. Zij betalen nu honderd euro voor een jaarkaart. Dat wordt minder. Want zij pompen geld in onze economie en dat willen we niet frustreren.”
Jullie willen ook hubs bij de kernen waar automobilisten parkeren en overstappen op een ander vervoer. Hoe wil jullie die betalen?
SvK: ,,Ze zijn belangrijk om de kernen te ontlasten. We willen die ontwikkelen samen met de provincie en ondernemers. Zij hebben er belang bij dat het verkeer goed wordt afgewikkeld en dat auto’s uit de kernen wordt geweerd. Bij de hups kan je ook kluisjes zetten voor pakketbezorgers. Hoeven ze ook niet meer de dorpen en stadjes in. Dat scheelt veel verkeer.”
Jullie willen ook een oplossing voor de huisvesting van medewerkers van bedrijven.
MS: ,,We horen dat het voor veel ondernemers moeilijk is hun seizoenspersoneel te huisvesten waardoor het ook een probleem is personeel te krijgen. We vinden dat we daar echt iets aan moeten doen door onder andere tiny houses te bouwen zodat ondernemers iets fatsoenlijks kunnen aanbieden.”
Willen jullie toetreden tot een coalitie?
MS: ,,Ik ben wethouder geweest en heb deze ambitie nog steeds. Door de breuk die DTV veroorzaakte, kon ik mijn werk niet afmaken. Ik wil ervoor zorgen dat in de dorpen goede voorzieningen komen. Er moet dan ook goed gekeken worden of de huidige uitgangspunten nog voldoen aan de huidige eisen. Bijvoorbeeld wel een grote sportzaal in Westkapelle, want daar kunnen de vereniging en mee leven. Maar geen sporthal, zoals dit college wil. Met iets kleiners zijn de verenigingen tevreden, weet ik heel goed. We moeten niet voor het grootste en duurste gaan want dan zorg je dat de gemeente in de financiële problemen komt.”

bron PZC